Vrouw lijstje acties

10 Valkuilen voor een Generator

In deze blog neem ik je mee in de 10 valkuilen waar elke Generator wel eens, of misschien veel vaker, in trapt. Handig om te weten wat die valkuilen zijn als je een Generator bent. Want alle verandering begint met bewustzijn.

 

De Generator is vaak een bezig bijtje met veel energie. Door focus en toewijding kan zij een superspecialist worden op een bepaald gebied waar de interesse naar uit gaat. Maar in die energie en toewijding zitten ook flink wat valkuilen verscholen. Daar gaan we.

 

De 10 meest voorkomende valkuilen

 

1. Besluiten nemen op basis van je ratio, je hoofd. Je denkt dat je iets moet doen omdat het slim, handig is of omdat het zo hoort! Maar je kunt veel beter luisteren naar je onderbuikgevoel. Daar zit jouw ware wijsheid verscholen.

 

2. Pushen, najagen, doorduwen en nóg harder gaan werken als iets niet lukt. Vaak is frustratie het enige wat het je oplevert in plaats van de voldoening en tevredenheid waar je naar op zoek bent.

 

3. Overal JA op zeggen is de derde valkuil. Je weet dat je veel voor elkaar kunt boksen en daarom kun je in de valkuil trappen om altijd en voor iedereen klaar te staan en altijd maar te helpen.

 

4. Je baalt van een bepaalde taak of project. Je merkt dat iets energie zuigt! Maar je hebt het gevoel dat je gewoon moet doorgaan want je hebt nu eenmaal gezegd dat je het gaat doen en afmaken. Realiseer dat stoppen altijd een optie is.

 

5. Doorgaan! Ergens mee beginnen en vervolgens niet meer stoppen tot het af is. Pauze, stoppen of even rust nemen komen niet in jouw vocabulaire voor. Hierdoor mat je jezelf af, ook al zijn het leuke dingen waar je mee bezig bent. Gun jezelf een break!

 

6. Denken dat je moet initiëren en opstarten. Dat je hier bent om vanuit het niets nieuwe dingen in de wereld te zetten. Dit is niet voor jou, jij bent geen Manifestor. Jij mag meer achteroverleunen en kijken wat op je pad komt en hoe je daarop wilt reageren. Veel meer ontspannen!

 

7. Denken dat je in veel verschillende dingen goed moet zijn en uitblinken. En als dat niet lukt, denken dat je geen talenten hebt. Jij bent hier met een focus om specialist te worden en iets te leren beheersen door herhaling. Daardoor is het juist belangrijk om maar 1 of 2 gebieden te kiezen waarop je wilt uitblinken. Daar zit jouw toegevoegde waarde.

 

8. Elke dag je lijstje met “moetjes” afwerken zonder na te denken of je wel blij wordt van deze taken. Een Generator kan veel doen en zit ook vaak in haar hoofd waardoor je bijvoorbeeld vooral als moeder in een gezin in de valkuil kunt stappen om non-stop bezig te zijn met die niet zo leuke actielijst. Daardoor schieten de leuke activiteiten of de dingen waar je behoefte aan hebt, erbij in.

 

9. Deze valkuil kan je overkomen als je te lang doorgaat met valkuil 8. Je energie structureel en langdurig in de verkeerde zaken stoppen (taken, projecten, mensen). Hierdoor loopt je batterij leeg en kun je burn-out of overspannen raken.  

 

10. En de laatste valkuil voor een Generator is te weinig fysiek bewegen overdag waardoor je ’s avonds moeilijk kunt slapen. Omdat je gedefinieerde sacraal centrum staat voor fysieke energie om te werken, is het belangrijk dat je die energie verbruikt overdag. Fysiek bewegen en sporten helpen daarbij.

 

Super benieuwd welke van deze 10 valkuilen jij herkent in je dagelijks leven. Laat het me weten in de comments!

 

Wil je weten wat jouw Human Design betekent voor je? Bestel dan hier jouw persoonlijke Human Design Rapport. 

 

Lees hier de laatste blogs:

Happy New (Human Design) Year!

Kenmerken van een Generator

Kenmerken van een Manifesting Generator

Dé 10 reflectievragen over het afgelopen jaar.

 

1 gedachte over “10 Valkuilen voor een Generator”

  1. Pingback: Dé 3 vragen voor een ondernemer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VIND JE DIT LEUK? DEEL HET!
Virginia van Dijk

Virginia van Dijk

Ik ben Human Design Coach en breng jou met Human Design terug naar wie jij van nature bent. Ik gun namelijk iedereen een gelukkig & gezond leven. Meer weten? Bekijk mijn website of stuur mij e-mail of appje.