vrouw spiegel reflectievragen

Dé 10 reflectievragen over het afgelopen jaar

Een uitgelezen moment is het nu om stil te staan en te reflecteren. Het is de laatste maand van het jaar en het is koud en donker buiten. De feestdagen staan voor de deur en het nieuwe jaar laat niet lang meer op zich wachten. Een goed moment om de pijlstok in je leven te steken en te kijken hoe het met je gaat en wat afgelopen jaar gebracht heeft.

 

Goede voornemens maken voor het nieuwe jaar is leuk en belangrijk. Maar een tandje dieper gaan, brengt je nog meer. Je leert jezelf & je gedrag beter begrijpen bijvoorbeeld. Daarom heb ik dé 10 reflectievragen over afgelopen jaar voor je op een rijtje gezet die je hopelijk mooie & belangrijke inzichten geven. Inzichten die duidelijk maken op basis waarvan jij handelt, wat je geleerd hebt, wat je verlangens zijn en waar je blij van wordt.

 

Dus pak pen & papier, installeer je met een kop thee op de bank en schrijf op wat je te binnen schiet bij het beantwoorden van dé 10 reflectievragen. Ik ben super benieuwd wat jouw inzichten zijn. Als je (een deel van) je antwoorden naar mij toestuurt, stuur ik je een aantal verdiepende vragen terug. Mailen kan naar info@virginiavandijk.nl.

 

10 vragen
  1. Wat heb je afgelopen jaar geleerd of juist afgeleerd?
  2. Welke dingen heb jij gekozen of gedaan op basis van je ratio of de mening van anderen? Hoe kijk je daar nu op terug?
  3. Wat heb jij gekozen of gedaan op basis van je gevoel? Hoe kijk je daar nu op terug?
  4. Van welke dingen die jij gedaan hebt (groot & klein), werd jij mega blij?
  5. Bij welke zaken in je leven ervaar je frustratie / verbittering / boosheid / teleurstelling? Wat zegt dat jou? 
  6. Bij welke zaken in je leven ervaar je voldoening / succes / rust / verrassing? 
  7. Op wie ben jij stiekem jaloers? En waarom?
  8. Op welke mensen in je omgeving (inclusief jezelf) ben je trots en waarom?
  9. Welk gedrag of welke gedachte die jou niet dient, wil je achterlaten in 2022?
  10. Waar ben jij dankbaar voor op dit moment?
VIND JE DIT LEUK? DEEL HET!
Virginia van Dijk

Virginia van Dijk

Ik ben Human Design Expert & Coach. Ik leer jou wie je van nature bent zodat jij jouw ware potentieel gaat benutten. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Bekijk mijn website (winkel) of stuur mij e-mail of appje.