ijssterren op het raam

Happy New (Human Design) Year!

Huh, Happy New (Human Design) Year? Het jaar is toch al lang begonnen? Nou, als we kijken naar de Human Design cyclus start het nieuwe jaar pas op 22 januari 2023.

 

Op 31 december is de afsluiting van het jaar volgens onze kalender en daarom luiden we het nieuwe jaar al in op 1 januari. Maar als je kijkt naar de cyclus van de zon en daarmee het jaar volgens Human Design, dan begint de nieuwe jaarcirkel pas in de derde week van januari.

 

Afsluiten & Loslaten

Misschien had je op 31 december ook niet helemaal het gevoel alsof je alles al had afgerond en afgesloten. En dat is dus niet zo raar. Pas nu kun je gevoelsmatig klaar zijn voor een nieuw jaar wat op basis van de stand van de planeten logisch is.

 

Toen 2023 volgens onze kalender startte hing veel spanning in de lucht. Een spanning van terugkijken en reflecteren in plaats van vooruitkijken. Misschien was je toen bezig met de vraag of de missie die je had afgelopen jaar geslaagd is of had je het gevoel dat je nog niet klaar was.

 

Vanaf 5 januari ontstond een energie van inventariseren wat wel en niet werkte in 2022. Op basis van die inzichten kon inspiratie ontstaan over de toekomst en een helder beeld van wat je los wilde laten. Vervolgens was daar in de afgelopen week daadwerkelijk energie om los te laten; loslaten van oude denkpatronen en ballast in de vorm van spullen, projecten of mensen. Misschien heb je deze behoeften opgemerkt bij jezelf.

 
Vooruitkijken & Wensen uitspreken

Na loslaten komt vooruitkijken. Pas vandaag heerst een ware energie om goed aan te voelen en op te merken wat je wilt komend jaar. Je kunt aanvoelen welke wensen & dromen je uit wilt laten komen en je kunt de energie voelen om stappen te gaan zetten. Gezien de nieuwe supermaan van vandaag is dit ook een uitstekend moment om intenties te zetten. Om een nieuwe focus aan te brengen in wat jij belangrijk vindt en waar je je energie in wil stoppen komende tijd. Hoe zie jij jouw komende jaar het liefste voor je?

 

Daarnaast lopen alle planeten direct tot 21 april en dit betekent dat plannen, ideeën en doelen in een stroomversnelling kunnen komen als je je energie in de juiste zaken steekt. Een beter moment om jouw wensen en dromen in gang te zetten dan dit weekend is er dus niet!

 

Doelen stellen afhankelijk van je Human Design Type

Leun dit weekend eens goed achterover en voel aan wat je wilt komend jaar. Bespreek met je partner of met een vriendin waar je écht blij van wordt en wat je (vaker) zou willen doen. Hoe zie jij jezelf en jouw situatie in een ideale situatie voor je over een half jaar of jaar? Ik help je hierbij op weg door voor jouw Human Design Type een aantal vragen mee te geven die je kunt stellen. Happy New (Human Design) Year!

 

Manifestor
 • Welke impact wil ik maken?
 • Waar verlang ik naar?
 • Wie heb ik nodig om mijn dromen te realiseren?
Manifesting Generator & Generator
 • Van welke onderwerpen ga ik het meeste AAN?
 • Wat gun ik mezelf komend jaar?
 • Waar ga ik geen energie meer in stoppen?
Projector
 • Waarvoor komen anderen bij mij?
 • Over welke onderwerp zou ik vaker advies/tips willen geven?
 • Wat gun ik mezelf komend jaar?
Reflector
 • Op welk thema kan en wil ik bijdragen met mijn wijsheid?
 • Waarvoor komen anderen bij mij?
 • Wat gun ik mezelf komend jaar?

 

Heb jij ook het gevoel dat je nu pas klaar bent voor een nieuw jaar? En heb je iets gemerkt van de energie van de afgelopen weken? Laat het mij weten in de comments!

 

Wil je het komende jaar nog meer leven volgens jouw Human Design? Bestel dan hier jouw persoonlijke Human Design Rapport. 

 

Lees hier de laatste blogs:

Kenmerken van een Generator

Kenmerken van een Manifesting Generator

Dé 10 reflectievragen over het afgelopen jaar.

 

1 gedachte over “Happy New (Human Design) Year!”

 1. Pingback: 10 Valkuilen voor een Generator

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VIND JE DIT LEUK? DEEL HET!
Virginia van Dijk

Virginia van Dijk

Ik ben Human Design Expert & Coach. Ik leer jou wie je van nature bent zodat jij jouw ware potentieel gaat benutten. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Bekijk mijn website (winkel) of stuur mij e-mail of appje.