Human Design

Wat is Human Design?

Met Human Design krijg jij inzicht in wie jij van nature eigenlijk bent: jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing. En door te leven volgens jouw gebruiksaanwijzing creëer je meer rust & flow. Het systeem is namelijk gebaseerd op een combinatie van wetenschap en spiritualiteit en trekt lessen uit o.a. kwantummechanica, biochemie, astrologie & de chakra’s uit het Hindoeïsme. Jouw unieke Human Design Chart wordt berekend op basis van je geboortedatum, tijd en plaats.

 

Je krijgt dus inzicht in jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing zonder eindeloze vragenlijsten in te vullen. En dat is zo bijzonder! Human Design is niet gebaseerd op een vragenlijst die in gaat op het gedrag dat jij laat zien of wat jouw voorkeuren zijn zoals veel persoonlijkheidstesten werken. Het gaat over wie jij van nature bent en welk gedrag bij jouw ontwerp past. Precies andersom dus.

 

Human Design is daarnaast zo ontzettend uitgebreid en bestaat uit enorm veel verschillende variabelen. Hierdoor is geen enkel design exact hetzelfde. We zijn tenslotte allemaal uniek.

 

Human Design geeft bijvoorbeeld inzicht in:

  • Wat jouw rol is in de maatschappij
  • Op welke manier jij het beste besluiten kunt nemen
  • Welke strategie je kunt hanteren om zoveel mogelijk rust & flow te ervaren
  • Wat jouw natuurlijke houding & gedrag is
  • Op welke gebieden jij energie geeft en waar jij energie ontvangt
  • Wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn

 

Oorsprong 

 

Human Design is in 1987 ontvangen en uitgeschreven door een Canadees: Robert Allan Krakower op Ibiza. Het is een nogal mysterieus verhaal omdat Robert (die zich later Ra Uru HU is gaan noemen) het systeem heeft ontvangen via een ‘stem’ vanuit het universum. Hij werd aan het werk gezet door de stem en schreef 8 dagen lang aan het systeem dat wij nu kennen als Human Design.

 

Ra Uru Hu heeft daarna de rest van zijn leven gewijd aan het verder uitwerken en verspreiden van Human Design. Hij heeft aangegeven dat het systeem bedoeld is om te gaan ervaren, om er mee te gaan experimenteren. Je hoeft het niet te geloven, maar ga het experiment aan en kijk wat het je brengt, is zijn boodschap. En daar ben ik het helemaal mee eens. Ik ben zelf enorm wetenschappelijk opgeleid en kan dit systeem met mijn hoofd niet bevatten. Maar nu ik zelf aan het experimenteren ben, merk ik enorme verbetering in mijn eigen leven.

 

 

Wat heb je aan Human Design?

 

Human Design geeft dus inzicht in wie jij van nature bent. Maar vaak ben je afgedwaald van je natuurlijke behoeften en houding. Door opvoeding, opleiding, vrienden & werk ben je beïnvloed en ander gedrag gaan vertonen. Omdat dat nu eenmaal zo hoort of omdat het van je gevraagd wordt. Ook is je aangeleerd om veel met je hoofd te werken, analyseren, feiten op een rijtje krijgen, maar ook beslissingen nemen we vaak met ons hoofd. Je weegt de voors en tegens tegen elkaar af en denkt dat je dan het juiste besluit kunt nemen. Je bent het contact met je gevoel wellicht kwijtgeraakt.

 

En daardoor kun je op weerstand stuiten in de vorm van dingen die moeilijk gaan, emoties als boosheid, frustratie of verbittering. En je snapt dan niet waarom dingen niet lukken, waarom je zo moe bent of waarom mensen niet naar je luisteren.

 

Door jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing erbij te pakken en weer meer te gaan leven naar wie jij in de basis bent, creëer je meer rust & flow. Je gaat meer luisteren naar je gevoel, naar wat jij wilt, wat jouw wensen en dromen zijn. Hoe lekker is dat?  Je word je bewust van het feit dat je wel heel veel hebt gedaan op basis van de mening van anderen.

 

Ik zeg dus altijd: “Na het ontvangen van jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing, zal je leven nooit meer hetzelfde zijn” En ja, deze quote klinkt behoorlijk ingrijpend. Maar als je een persoonlijke gebruiksaanwijzing ontvangt waardoor jij je sterke punten & valkuilen ineens beter begrijpt, dan is dat life changing. 

 

Ik zie bij mijn cliënten dat hun Human Design heel veel herkenning, erkenning, bevestiging en daardoor veel rust geeft. Je leert jezelf nóg beter kennen en krijgt als het ware een vrijbrief om jezelf te zijn. Hoe mooi is dat?

VIND JE DIT LEUK? DEEL HET!
Virginia van Dijk

Virginia van Dijk

Ik ben Human Design Expert & Coach. Ik leer jou wie je van nature bent zodat jij jouw ware potentieel gaat benutten. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Bekijk mijn website (winkel) of stuur mij e-mail of appje.