Human Design Traject

Human Design onderscheidt 5 rollen & types.

 
Ik noem ze ook wel energietypes omdat je rol & type veel zegt over de manier waarop jouw energie werkt. Hier bedoel ik mee dat je type iets zegt over hoe jij je energie in deze wereld inzet, hoe jij omgaat met anderen en met hun energie en op welke manier jij dingen voor elkaar krijgt. Daarom geeft het heel veel inzicht en duidelijkheid als je weet welk type je bent. Daarnaast is het erg interessant om te weten welk type jouw partner, kind, vriendin, of iemand anders die dichtbij je staat, is. Geloof mij, je gaat met hele andere ogen naar jezelf en je omgeving kijken als je dit weet. De vijf Human Design rollen & types zijn:

 

  • Manifestor
  • Manifesting Generator
  • Generator
  • Projector
  • Reflector

 

Manifestor 8%

Een manifestor is de enige echte aanjager van deze wereld omdat een manifestor als  creatieve initiator zelfstandig in staat is om doel na doel te behalen. Vergeleken met de andere Human Design types is de manifestor het enige type die totaal nieuwe dingen in de wereld kan zetten. Daardoor is dit voor een manifestor de normaalste zaak van de wereld maar voor anderen die geen manifestor zijn, is dit jaloersmakend of bewonderenswaardig. Een manifestor kan zelfstandig het hele traject van ingeving van een beeld of idee tot het concrete uitgewerkte resultaat doorlopen en realiseren. Je herkent een manifestor dan ook als iemand die altijd actief is en niet te temmen, een echte wervelwind.

 

Daarnaast heeft een manifestor enorm veel vrijheid nodig om haar eigen plan te trekken en dingen op haar manier te doen. Als anderen proberen om een manifestor tot rust te brengen, roept dat boosheid op. In het verleden heeft een manifestor wellicht gehoord dat ze stil moet zitten en rustig moet blijven. Een belangrijke vraag is daarom wat dat heeft gedaan met de manifestor? Is zij zich gaan schikken naar de omgeving of heeft het juist de rebel in haar naar boven gebracht?

 

Manifesting Generator 33%

Een manifesting generator is een combinatie van een pionier en een werkpaard met een enorme batterij aan energie tot haar beschikking. Omdat een manifesting generator een combinatie is van een manifestor en een generator kan zij iets opstarten maar ook afmaken, een prachtige combinatie. Een manifesting generator kan chaotisch te werk gaan door van de hak op de tak te springen om er vervolgens achter te komen dat zij iets belangrijks vergeten is en dat nog moet oplossen.

 

Je herkent een manifesting generator als iemand die altijd onrustig is en op zoek naar de juiste actie. Dit uit zich bijvoorbeeld door bij een uitnodiging volmondig ja te zeggen, vervolgens in actie te komen en zich te realiseren dat het antwoord toch nee is. Anderen kunnen dat vervelend aan vinden aan een manifesting generator en begrijpen niet dat zij het ene moment commitment afgeeft en vervolgens afhaakt. Maar als een manifesting generator eenmaal toegewijd is, dan gaat ze met volle kracht vooruit. 

 

Generator 37/%

Een generator is een werkpaard, iemand die doorgaat terwijl anderen afhaken. Een generator heeft namelijk een enorme batterij aan energie en gaat door om af te maken wat zij beloofd heeft (aan zichzelf of iemand anders). Tegelijkertijd houdt een generator er niet van als ze onderbroken wordt.

 

Je herkent een generator als iemand die goed is in het zichzelf eigen maken en perfectioneren van een taak en als iemand die gestructureerd werkt als in: eerst stap A, dan stap B, dan C etc. Het is echter erg belangrijk dat een generator haar energie in de juiste projecten stopt. In dingen waar zij echt van áán gaat, waar ze blij van wordt. 

 

Op het moment dat een generator dagelijks bezig is met dingen die aansluiten bij haar gevoel dan zal zij als een magneet de juiste mensen en projecten aantrekken. Niks is namelijk meer magnetisch dan een generator die in alignment is en enthousiast over waar ze mee bezig is. 

 

Projector 21%

Een Projector is iemand die goed kan observeren en veel gefocust is op anderen. Doordat een Projector goed kan zien wat er bij een ander speelt, is een Projector een uitstekende mediator, consultant, verbinder of coach die een ander kan helpen en begeleiden met de juiste vragen. Een Projector is goed af langs de lijn, misschien wel beter dan als onderdeel van het spel.

 

Wat een Projector nodig heeft, is gezien en erkend worden door anderen. Bewust of onbewust is een Projector altijd op zoek naar erkenning. Zij is helemaal happy als dit gebeurt, maar kan verbitterd raken als dit niet het geval is. Het is belangrijk dat een Projector wacht op een uitnodiging van een ander. Iemand die het talent en de kwaliteiten van de Projector ziet. 

 

Een belangrijk verschil met generatoren is dat een Projector niet beschikt over een batterij aan energie. Het is belangrijk dat een Projector alleen werkt als dit aansluit bij haar talent en als zij daarvoor uitgenodigd en erkend wordt. Tussendoor heeft zij rust en natuur nodig om de energie van anderen van zich af te laten glijden. 

 

Reflector 1%

Een Reflector is iemand die veel waarneemt en heel erg gefocust is op de ander en de omgeving. Een Reflector is iemand die de ander of de omgeving spiegelt. Dit doet een Reflector door alles in zich op te nemen en terug te geven wat ze zien, horen of voelen.

 

Hierdoor is een Reflector iemand die anderen aantrekt. Anderen voelen zich gezien en gehoord door een Reflector vanwege hun wijsheid en rust. Ze herkennen zichzelf in een Reflector.

 

Ook een Reflector beschikt niet over een batterij aan energie. Omdat een Reflector zo open staat voor alles en iedereen is voldoende rust en afzondering enorm belangrijk. Tijd alleen doorbrengen en uitrusten, het liefst in de natuur, is echt een must voor een Reflector. Ook is het belangrijk dat een Reflector voldoende tijd neemt voor een belangrijke beslissing. Dit kan een maancyclus in beslag nemen om helemaal te kunnen doorvoelen wat zij wil.

 

VIND JE DIT LEUK? DEEL HET!
Virginia van Dijk

Virginia van Dijk

Ik ben Human Design Coach en breng jou met Human Design terug naar wie jij van nature bent. Ik gun namelijk iedereen een gelukkig & gezond leven. Meer weten? Bekijk mijn website of stuur mij e-mail of appje.